Verkoopstyling is (te) duur

ik wil mijn huis verkopen, maar…

huis-kopen
Bijna iedereen is het er wel over eens dat je tegenwoordig niet zomaar een huis verkoopt. Ondanks dit gegeven schakelen nog steeds weinig mensen, maar ook makelaars, een vastgoedstyliste in.

 

Verkoopstyling, ook wel het verkoopklaar maken van woningen, is echter een van de meeste belangrijke stappen die je voor de verkoop van je woning kunt nemen.

 

Ik wil mijn huis verkopen, maar… ‘verkoopstyling vind ik te duur’

Het is een van de veel gehoorde argumenten. Inderdaad verkoopstyling is niet gratis. Maar bedenk goed dat de prijs voor verkoopstyling meestal niet opweegt tegen het bedrag wat wordt ingezet voor het verlagen van de verkoopprijs. Dat gaat meestal per half jaar in stappen van €10.000 tot zelfs €35.000 per keer. Dit wordt ook wel de kaasschaaf methode genoemd. Zie ook bijgaand figuur.

kaasschaaf-methode

Voordat u start met de verkoop is het dus van belang om de woning zo goed mogelijk te presenteren en de juiste (scherpe) vraagprijs te bepalen. Bedenk ook even wat je uitgeeft aan bijvoorbeeld een makelaar. Welke diensten levert hij voor welk bedrag en is hij dé expert op elk gebied.

Andere veel gehoorde argumenten om geen verkoopstyling toe te passen:
- Bij verkoop van eerdere huizen hebben we ook niets gedaan.
- Wij zijn ooit ook in een keer verliefd geworden op dit huis, het verkoopt zichzelf.
- We gaan niets opknappen of verbouwen, dat laten we over aan de nieuwe bewoners.

de eerste indruk is goud waard

De tijden zijn flink veranderd en er staan veel vergelijkbare huizen in uw segment/wijk te koop. Daarnaast vindt de eerste selectie door kopers tegenwoordig op internet plaats. Hier zal een duidelijke en aantrekkelijke foto van een perfect gepresenteerde woning het onderscheid maken. Is dit niet het geval dan klikt men door naar het volgende huis. Internet is een snel en visueel georiënteerd medium. Een professionele styling en fotografie maken hierbij het verschil tussen getriggerd worden of verder klikken.

 

MIJN werkgebied is Noord-Holland in plaatsen zoals: Amsterdam, Amstelveen, het gooi, Uithoorn, Aalsmeer, Mijdrecht, Purmerend, Alkmaar, Zaandam, Volendam, Assendelft, Wormerveer, Wormer, Landsmeer, Oostzaan, Zaandijk, Krommenie, Heemskerk, Beverwijk, Castricum, Heiloo, Zaanstad, maar ik werk ook met veel plezier in andere provincies.

 

MIJNverkoopstyliste.nl is opgericht door Lilian Kraaij, gecertificeerd House of KIKI verkoopstyliste.  - telefoon 06 36 130 330 - info@mijnverkoopstyliste.nl