Vastgoedstylist vs kussentjesschuiver

Vastgoedstylist vs kussentjesschuiver

 

woningfotografie-rubenshof
Vastgoedstyling staat in de Nederlandse woningmarkt nog in de kinderschoenen. Het zal nog een tijd duren voordat vastgoedstyling volledig in het verkoopproces wordt geïntegreerd. Nederlanders zien vastgoedstyling veelal als iets overbodigs, een kostenpost en te Amerikaans.

Het werk van een vastgoedstylist wordt in Nederland te vaak onderschat. In de volksmond worden ze zelfs “kussenschuivers” genoemd. En ja, gelukkig doen we dat ook. Kussens schuiven is namelijk een van de laatste onderdelen van het proces. Het allerlaatste onderdeel is de professionele woningfotografie door de vastgoedstylist.

Wat gaat er aan het “kussens schuiven”vooraf ?

1 – woninganalyse
2 – doelgroepbepaling
3 – concurrentie in de regio inzichtelijk maken
4 – inkoop meubels en/of accessoires die aansluiten bij de inrichting en doelgroep
5 – functioneel maken van een woning
6 – verkoop onderscheidende punten accentueren
7 – commercieel en fotoperspectieve (re)styling
8 – finishing touch (waaronder kussens schuiven)

Het is vooral onwetendheid dat hetgeen wat vooraf gaat niet altijd wordt gezien en/of serieus genomen wordt. Vastgoedstyling is namelijk een super commercieel en creatief vak waarbij inzicht van cruciaal belang is. Makelaars, vastgoed bedrijven, verkopende partijen en vastgoedstylisten hebben allemaal hetzelfde doel; Verkoop of verhuur van de woning.

Vastgoedstyling is een prachtig vak. Het is een geweldige aanvulling voor de Nederlandse woningmarkt. En tja…., Kussens schuiven kunnen we allemaal.

Nieuwsgierig geworden wat ik voor uw woning kan betekenen? Neem contact met mij op, dan zoeken we samen naar de mogelijkheden voor het versnellen van uw verkoop.

 

Gratis woningverkoop & woningpresentatie tips per email (1x per maand)? Abonneer je

button-aboneren

 

 

MIJN werkgebied is Noord-Holland in plaatsen zoals: Amsterdam, Amstelveen, het gooi, Uithoorn, Aalsmeer, Mijdrecht, Purmerend, Alkmaar, Zaandam, Volendam, Assendelft, Wormerveer, Wormer, Landsmeer, Oostzaan, Zaandijk, Krommenie, Heemskerk, Beverwijk, Castricum, Heiloo, Zaanstad, maar ik werk ook met veel plezier in andere provincies.

 

MIJNverkoopstyliste.nl is opgericht door Lilian Kraaij, gecertificeerd House of KIKI verkoopstyliste.  - telefoon 06 36 130 330 - info@mijnverkoopstyliste.nl