Open huizen dag

Grote belangstelling Open Huizen Dag

quickscan
De Open Huizen Dag heeft zaterdag 5 oktober ruim 125.000 bezoekers getrokken, zo’n 20.000 meer vergeleken met de laatste editie eerder dit jaar. Zo’n 45.000 huizenverkopers namen deel en hadden hun deuren opengezet voor potentiële kopers.

Het aantal bezichtigingen was toegenomen waarbij ongeveer 80 procent van de woningen die meededen bezoek kreeg. Er deden ongeveer 5000 huiseigenaren minder mee vergeleken met de vorige keer. Dat komt volgens de NVM doordat het totale landelijke aanbod ook kleiner is geworden. In totaal staan er nu zo’n 225.000 woningen te koop in het land, ongeveer 10.000 minder vergeleken met een half jaar geleden.

Bij de laatste twee Openhuis dagen kreeg nog 1 op de 3,5 woning geen bezoek. De trend is dus langzaam aan het ombuigen. Behoort u echter tot die 20% zonder bezoek dan nodig u uit om nog eens na te denken over de presentatie van uw woning op internet. Denk ook eens na over hoe, waar en hoe vaak uw woning de laatste tijd op internet onder de aandacht gebracht is.

Heeft uw makelaar de promotie verzorgd, bent u zelf aktief geweest, heeft u in de krant gestaan met een advertentie?

Punt is dat kopers vooraf op internet een selectie van woningen maken die ze willen gaan bezoeken. Dus het is zaak om uw woning op internet eruit te laten springen.

Heeft u geen bezoekers gehad en wilt u tips voor een volgende keer? Hieronder stof tot nadenken.

ENKELE CONCRETE TIPS OM DE KANS OP EEN DRUKKE OPEN DAG TE VERGROTEN.
  1. Wellicht is advies bij de inrichting van uw woning een goed idee. Schakel MIJN verkoopstyliste in als u denkt dat uw woning beter op de kaart gezet kan worden. Stylisten maken het verschil.
  2. Als uw woning optimaal ingericht is wordt het tijd voor goede foto’s. Ga niet zelf met uw mobiele telefoon foto’s of een video maken. MIJN verkoopstyliste heeft gedegen kennis en ervaring en combineert styling met fotografie diensten. U kunt MIJN verkoopstyliste ook inschakelen voor een finishing touch vlak voor een bezichtiging of als gastvrouw.
  3. Zorg dat u op zoveel mogelijk plaatsen op internet met uw woning zichtbaar bent. Internet is meer dan Funda, Jaap en de makelaarssite. Zorg voor een opvallende presentatie van uw woning op internet. Denk ook aan zichtbaarheid op sociale netwerken als Facebook, Twitter, Linkedin en Google+ 

VOOR en NA foto’s

slaapkamer voor


slaapkamer na

NIETS DOEN EN OP DE VOLGENDE OPEN DAG WACHTEN IS GEEN OPTIE

Bovenstaande punten kosten u inderdaad een paar honderd euro. Realiseert u zich ook dat als u niets doet het een veelvoud gaat kosten. Iedere maand dat een woning met een vraagprijs van, stel, €250.000 niet verkocht wordt, kost de eigenaar bijna €1400. Dit kost dus tot de volgende NVM OpenHuizendag €8400! (gebaseerd op 6,7% waardedaling in 2012, bron: NVM)

Heeft u vragen? Neem contact op met MIJN verkoopstyliste. Tijdens een vrijblijvend intake gesprek bekijk ik  uw woning en bespreken we de mogelijkheden en plan van aanpak om uw huis goed te presenteren voor de verkoop. Ik verneem graag van u!

Lilian Kraaij
MIJN verkoopstyliste

 

Gratis woningverkoop & woningpresentatie tips per email? Abonneer je

button-aboneren

 

MIJN werkgebied is Noord-Holland in plaatsen zoals: Amsterdam, Amstelveen, het gooi, Uithoorn, Aalsmeer, Mijdrecht, Purmerend, Alkmaar, Zaandam, Volendam, Assendelft, Wormerveer, Wormer, Landsmeer, Oostzaan, Zaandijk, Krommenie, Heemskerk, Beverwijk, Castricum, Heiloo, Zaanstad, maar ik werk ook met veel plezier in andere provincies.

MIJNverkoopstyliste.nl is opgericht door Lilian Kraaij, gecertificeerd House of KIKI verkoopstyliste.  - telefoon 06 36 130 330 - info@mijnverkoopstyliste.nl