Kleuren oorlog in woonwijk Heemskerk

water, vuur en wind in Heemskerk

mijn-verkoopstyliste-met-nos
Op de foto hiernaast staat de NOS journalist Maino Remmers en Lilian Kraaij van MIJN verkoopstyliste. Ze staan in de wijk Waterakkers in Heemskerk.

Er woedt een heuse kleurenoorlog in de wijk en de gemeente wil hier nu een halt aan gaan toeroepen. MIJN verkoopstyliste sprong bij. De kleuren waar het om gaat: Water, vuur en wind. Zoals de architect het bedoelde toen hij de wijk destijds bouwde. Maar een honderdtal wijkbewoners hebben de kwast gepakt en kozijnen en deuren inmiddels van een eigen kleur voorzien. Dat moet nu definitief afgelopen zijn zegt de gemeente.

 

De donkerrode, donker- en lichtblauwe kleuren en de zandkleurige dakranden staan in het koopcontract. Door er andere kleuren op te kalken wordt het ‘concept’  van de ontwerper aangetast. Dan wordt het een rommeltje en blijft er van de thema’s vuur, water en wind niks over. Terug schilderen dus, die kozijnen en deuren, anders volgen aanmaningen en dwangsommen. Maar de bewoners laten het er niet bij zitten en verenigden zich in de strijd. Is er sprake van een betuttelende overheid of eigengereide burgers die afspraken aan hun laars lappen?

Hierover ging het interview waar onder andere de bewoners, de wethouder en Lilian Kraaij aan meewerkten.

weg-acker-heemskerk

Zo lopend door de wijk kwamen we erachter dat vooral de bewoners met de blauwe huizen iets anders lijken te willen. Dat kan ik me ook wel voorstellen. Bordeaux rood en crème zijn traditionele kleuren die al heel lang in onze huizen voorkomen, lichtblauw is meer Griekenland of Zuid-Spanje. Daar willen ze liever koele kleuren.

Wellicht dat de oplossing erin ligt dat het kleurenpalet in overleg met de architect iets breder mag. Maar een witte voordeur naast dat rood is gewoon niet mooi en je moet wel een bepaalde eenheid hanteren in een wijk. Ik heb ook wel eens een wijk gezien waar iedereen wat anders op de gevel had en dan zie je zo’n buurt achteruit gaan.

kleurenoorlog-mijn-verkoopstyliste

Gratis woningverkoop & woningpresentatie tips per email (1x per maand)? Abonneer je

button-aboneren

 

 

 

 

MIJN werkgebied is Noord-Holland in plaatsen zoals: Amsterdam, Amstelveen, het gooi, Uithoorn, Aalsmeer, Mijdrecht, Purmerend, Alkmaar, Zaandam, Volendam, Assendelft, Wormerveer, Wormer, Landsmeer, Oostzaan, Zaandijk, Krommenie, Heemskerk, Beverwijk, Castricum, Heiloo, Zaanstad, maar ik werk ook met veel plezier in andere provincies.

 

MIJNverkoopstyliste.nl is opgericht door Lilian Kraaij, gecertificeerd House of KIKI verkoopstyliste.  - telefoon 06 36 130 330 - info@mijnverkoopstyliste.nl