Eclectisch wonen

Eclectisch wonen

eclectisch-wonen
De woontrend 2013/2014 is de eclectische woonstijl. Eclectisch betekent “het beste uitkiezend”. De term wordt meestal gebruikt om aan te geven dat in een werk, bijvoorbeeld een gebouw, verschillende stijlen door elkaar gebruikt zijn.

Eclectische wonen betekent dus dat je een subtiele combinatie maakt van moderne en oude meubelstukken met stijlelementen. Bij een mooi eclectisch interieur heeft een moderne uitstraling de overhand.

Het is chique en het toont lef en avontuurlijkheid om je interieur niet helemaal in dezelfde woonstijl in te richten. Een uitgebalanceerd interieur wat lijkt op een toonzaal is nou niet bepaald persoonlijk of spannend te noemen.

Er zit veelal geen leven / sfeer in en geeft aan dat de bewoners onzeker zijn hun woning naar eigen smaak in te richten. Een beetje lef en out of the box denken is wel nodig om een eclectische inrichting te creëren.

 

 

Het is een absolute meerwaarde om aan een modern, strak interieur een paar oude of curieuze elementen toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan een mooi, versleten spiegel of een doorleefde houten tafel. Een Afrikaans beeld of een antieke vaas is ook prachtig als contrast. Een item waar een verhaal achter zit is helemaal goed. Hierbij kun je denken aan een erfstuk of vondst / souvenir. Het kunnen brocante of echt antieke accessoires / meubels zijn.

 Kringloopwinkels of antiekmarkten zijn zeer geschikt voor het vinden van mooie items welke perfect passen in een eclectische interieur. Je moet de items meer zien als eyecatcher. De objecten moeten mooi of bijzonder zijn. Pas daarbij wel op met overdaad, want dat schaadt. Meer mooie voorbeelden vindt u op mijn Pinterest pagina.

eclectisch-wonen

eclectisch-wonen5 oktober 2013 is het weer landelijke open huizen dag. Kan ik jou helpen met een gratis QuickScan om de verkoop te versnellen? Bel me 06 36 130 330 of mail info@mijnverkoopstyliste.nl

 

Gratis woningverkoop & woningpresentatie tips per email (1x per maand)? Abonneer je

button-aboneren

 

 

 

MIJN werkgebied is Noord-Holland in plaatsen zoals: Amsterdam, Amstelveen, het gooi, Uithoorn, Aalsmeer, Mijdrecht, Purmerend, Alkmaar, Zaandam, Volendam, Assendelft, Wormerveer, Wormer, Landsmeer, Oostzaan, Zaandijk, Krommenie, Heemskerk, Beverwijk, Castricum, Heiloo, Zaanstad, maar ik werk ook met veel plezier in andere provincies.

MIJNverkoopstyliste.nl is opgericht door Lilian Kraaij, gecertificeerd House of KIKI verkoopstyliste.  - telefoon 06 36 130 330 - info@mijnverkoopstyliste.nl